A Stég Horgászbolt 2011-es újdonságai
2010. december 08.
0 olvasó 10-ből 0 pontra értékelte az írást.
0 olvasó 10-ből 0 pontra értékelte az írást.
Címkék: Lactalbumin, Egg albumin, Vitamelo, Method mix, Pelletőrlemény, Oldódó bojli, Stick mix, Tigrismogyoró őrlemény
A Stég Horgászbolt 2011-es újdonságaiTöbb mint egy évtizede annak, hogy először hallottam bojlizásról. Akkoriban még nem is álmodhattunk arról a hihetetlen választékról, ami manapság elönti a horgászboltok polcait és a netet. Kész bojlik nem vagy csak minimális választékban léteztek, az alapanyagokat jobb híján a közért polcairól vagy a terményestől vagy akinek volt lehetősége külföldről vásárolta meg.. Aztán megérkeztek nemcsak a külföldi, de a hazai alapanyagok is, amiből a félőrült horgász már összeállíthatta az "ideális" keverékét. (Emlékeztek még egyes hírességeink 30-40 összetevőből álló bojlijára? :-) ) Az árak az egeket verdesték, ezért is nyertek ekkora teret a kész bojlik. (Meg persze a marketing és horgászok kényelemszeretete miatt is természetesen.)
Az elmúlt években azonban a gyári bojlik árai hihetetlen mértékben elszaladtak, ugyanakkor fogósságuk határozottan csökkent. Ennek oka részint az, hogy a halak megismerték őket, részint az, hogy egy-egy sikeres anyaggal egyszerűen túlterhelték a vizeket. Bár a gyártók évről évre új ízeket és technológiákat dobnak piacra "ilyen még nem volt!" felkiáltással, nagyon ritka, hogy egy új bojli(család) átütő sikert arasson. Ha pedig valami mégis nagyon jól sikerül, az rövid távon megfizethetetlenné válik.
Jómagam is a kezdetekben saját bojlikat használtam, sok kísérletezéssel és nagyon sok baráti segítséggel készültek csalijaim. A Stég beindulása után időhiány és könnyebb beszerezhetőség miatt évekig csak kiegészítésképpen használtam házi bojlit, a gyáriak beszerzése könnyebb volt.A válság azonban átírta ezt a tendenciát. A vásárlók egyre inkább érdeklődtek a kevésbé szokványos, és nem utolsósorban olcsóbb megoldások iránt. Éppen ezért az elmúlt évet sokrétű kutatással-fejlesztéssel töltöttük. Érthetőbben: jó minőségű és megfizethető alapanyagforrásokat kutattunk fel, teszteltük fogósságukat, feldolgozhatóságukat és eltarthatósságukat, megterveztük a csomagolást, ugyanis 2011-ben a Stég Magazin sajátmárkás bojli alap- és kiegészítő anyagokat hoz forgalomba.
Ezek a termékek nem tartalmaznak forradalmi újításokat. Nem ígérjük, hogy a világot megváltva bárki másnál jobbat nyújthatunk. Egy dolog, amiben biztosak vagyunk, és ami mellé a Stég hitelességét adhatjuk: ezek a termékek nem maradnak el minőségben a hazánkban forgalmazott hasonló anyagoktól, árukat ugyanakkor igyekszünk a piaci minimumon tartani. Ezt egyrészt a nagykereskedelem kiküszöbölésével, másrészt a nagyobb tételek készletezésével érjük el.Termékeink élelmiszerminőségűek, illetve megfelenek a hazai (az EU-s normáknál néha még szigorúbb) állategészségügyi előírásoknak.
Na lássuk mik is lesznek az új termékek:
STÉG SPICE HEMP METHOD MIX
A SPICE HEMP METHOD MIX egy nagyon kellemesen fűszeres,kenderes illatú mix, mely 21 összetevőből áll. A szemcseméret és az anyagok összetételének köszönhetően az oldódás folyamatos,mivel a különböző anyagok egymástól eltérő időben oldódnak fel,ezért a mix folyamatosan fejti ki csalogató hatását.
{KEP::22501::534::center::STÉG SPICE HEMP METHOD MIX}
STÉG SWEET HEMP METHOD MIX
A SWEET HEMP METHOD MIX egy nagyon édes, kender alapú mix,mely 18 összetevőből áll. Oldódása az előző mixhez hasomlóan folyamatos, miközben az ízhatás, az aromák kioldódása egyenletes marad..
{KEP::22503::534::center::STÉG SWEET HEMP METHOD MIX}
STÉG FISH HEMP METHOD MIX
A FISH HEMP METHOD MIX egy nagyon halas,kenderes illatú mix,mely 17 összetevőből áll. A szemcseméret és az anyagok összetételének köszönhetően az oldódás folyamatos,mivel a különböző anyagok egymástól eltérő időben oldódnak fel,ezért a mix folyamatosan fejti ki csalogató hatását.
{KEP::22504::534::center::STÉG FISH HEMP METHOD MIX}
BÚZACSÍRA:
A csapattagok egyértelmű véleménye hogy nagy szükség van rá a bojli készítésnél. A bojli szerkezetét lágyabbá teszi és az aromák és egyéb fontos összetevők kiáramlását segíti elő. Ezen felül bővelkedik ásványi anyagokban és vitaminokban. (E-vitamin, kálium, foszfor, vas, cink, B1-, B2-, B6-vitamin, folsav, biotin, króm, magnézium, kalcium.)
Adagolása: Általában 5-15 %
{KEP::22505::534::center::BÚZACSÍRA}
BÚZAKORPA:
A búzakorpát ugyanazért a tulajdonságai miatt tesszük a bojlinkba mint a búzacsírát. Ezen felül tartalmaz 54 % növényi rostot és kiváló magnéziumforrás.
Adagolása: Általában 5-15 %
{KEP::22506::534::center::BÚZAKORPA}
VITAMELO:
Egy rendkívül édes kellemesen krémes ízű por. Aminosavakban és vitaminokban gazdag. Vízben jól oldódik, ezért a bojliban lévő csalogatóanyagok kiáramlását megkönnyíti, és
lazítja a golyó szerkezetét.
{KEP::22507::534::center::VITAMELO}
PELLETŐRLEMÉNY:
A pelletek az elmúlt évtizedek legkiemelkedőbb újdonságaivá nőtték ki magukat. Eredetileg tengeri halak nagyüzemi neveléséhez fejlesztették ki, a horgászatban éppen ezen tulajdonságok tették sikeressé. A tradicionális pellet őrlemények a halak számára kívánatos fehérje-zsír-szénhidrát egyensúly ideális eloszlását testesítik meg. Az étvágyfokozó hatású, a természetes táplálékokban is megtalálható betain folyamatos táplálkozásra serkenti a halakat.Adagolása: rendkívül széles körben használható. Rakhatjuk bojlimixünkhöz ( akár 30-40% arányba is) készíthetünk belőle különféle Method Mixeket, etetőanyagainkat turbózhatjuk fel vele stb.
{KEP::22508::534::center::PELLETŐRLEMÉNY}
LACTALBUMIN:
Nagy tisztaságú izolált tejfehérje,fehérjetartalma 80 %. Rendkívül magas fehérjetartalma okán könnyen tehetjük táplálóbbá csalinkat, ugyanakkor erős kötőanyag, darabos, durva őrleményű bojlinkat is könnyen összefoghatjuk vele (ajánlott kiegészítő termék: Eggalbumin).
{KEP::22509::534::center::LACTALBUMIN}
EGG ALBUMIN:
Az EGGALBUMIN (más néven tojásalbumin)tojásfehérje-por. Egy kilogramm tojásfehérje por 250-260 db tojás fehérjéjének porításával készül. Rendkívül magas fehérjetartalma okán könnyen tehetjük táplálóbbá csalinkat, ugyanakkor erős kötőanyag, darabos, durva őrleményű bojlinkat is könnyen összefoghatjuk vele. Vigyázunk a túlzott adagolásával mivel 5% feletti aránynál a kész golyók oldódása (ezzel együtt pedig az aromák és ízesítők kiáramlása) drasztikus mértékben csökkenthet.
{KEP::22510::534::center::EGG ALBUMIN}
TIGRISMOGYORÓ ŐRLEMÉNY:
A tigrismogyoró az elmúlt évtizedek jelentős ponty- és amur csalijává nőtte ki magát. Őrleménye bármilyen bojlimix kiváló alapanyaga. 100 %-os tigrismogyoró őrlemény,semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz.
{KEP::22511::534::center::TIGRISMOGYORÓ ŐRLEMÉNY}
TONHAL LISZT:
Egyedi minőségű halliszt, rendkívül nagy fehérjetartalommal és egyedi ízzel-illattal. A halas ízű bojlik elsődleges alapanyaga, akár 30-40%-os arányban is használható.
{KEP::22512::534::center::TONHAL LISZT}
STÉG OLDÓDÓ BOJLI EPRES
A csalik legújabb generációja: intenzíven horgászott vizekre kifejlesztett gyors csali. Oldódási ideje meleg vízben kb. 1 óra.Az anyagával együtt áramló aromák a vízoszlop teljes magasságában kifejtik csalogató hatásukat.
{KEP::22513::534::center::STÉG OLDÓDÓ BOJLI EPRES}
STÉG OLDÓDÓ BOJLI FŰSZER
A csalik legújabb generációja: intenzíven horgászott vizekre kifejlesztett gyors csali. Oldódási ideje meleg vízben kb. 1 óra.Az anyagával együtt áramló aromák a vízoszlop teljes magasságában kifejtik csalogató hatásukat.
{KEP::22514::534::center::STÉG OLDÓDÓ BOJLI FŰSZER}
STÉG OLDÓDÓ BOJLI HALAS
A csalik legújabb generációja: intenzíven horgászott vizekre kifejlesztett gyors csali. Oldódási ideje meleg vízben kb. 1 óra.Az anyagával együtt áramló aromák a vízoszlop teljes magasságában kifejtik csalogató hatásukat.
{KEP::22515::534::center::STÉG OLDÓDÓ BOJLI HALAS}
És még itt nincs vége,tavasszal számtalan egyéb újdonsággal jelentkezünk.
Üdv: Stég Horgászmagazin Team